Industieconcern VDL is naar eigen zeggen getroffen door een cyberaanval, daardoor is een deel van dee bedrijvigheid stil komen te liggen.
Een woordvoerder kan nog niets kwijt over de aard en impact van de aanval, anders dan dat niet alle onderdelen van het concern getroffen zijn.
Onder de vlag van het Eindhovense VDL vallen 105 bedrijven.
De bedrijfsvoering van het Brabantse VDL ligt deels plat, naar eigen zeggen door een ‘cyberaanval’. Op diverse locaties kan niet of maar gedeeltelijk geproduceerd worden. Over de aard van de aanval heeft men op dit moment nog niets bekend gemaakt.
Een woordvoerder van het industrieconcern stelt dat de aanval de algemene bedrijfsvoering van het bedrijf raakt, maar kan nog niet meer zeggen over de impact, zo weet het ANP. “Sommige activiteiten kunnen doorgaan, sommige niet”, zo klinkt het.
Lees ook: Hoe de familie Van der Leegte VDL uitbouwde tot Brabantse maakreus
Onder de vlag van VDL vallen 105 bedrijven. Het is volgens de woordvoerder nog te vroeg om te zeggen welke bedrijven door de cyberaanval geraakt zijn en welke niet. Ook is niet duidelijk of en hoeveel personeel naar huis kan omdat er niet gewerkt kan worden.
Verdeeld over negentien landen werken ruim 15.000 medewerkers voor VDL. Het bedrijf is actief op het gebied van ontwikkeling, productie en verkoop van toeleveringen, bussen en eindproducten. Ook zet VDL bij VDL Nedcar in het Limburgse Born personenauto's in elkaar. De VDL-bedrijven zijn onderverdeeld in vier divisies: Toeleveringen, Autoassemblage, Bussen en Eindproducten. Het bedrijf was vorig jaar goed voor een omzet van 4,7 miljard euro.